sâmbătă, 6 noiembrie 2010

,,Saptamana legumelor donate": 01- 07 noiembrie 2010

  MECTS 
Directia Generala de Educatie si Invatare pe tot Parcursul Vietii
Asociatia ,,Children's High Level Group"
 I.S.J. Buzau

Adresa MECTS nr. 49872/ din 27.10.2010 precizeaza urmatoarele:

     ,,In urma succesului inregistrat de campania ,,Saptamana cartofului donat", realizat in perioada 1 - 7 noiembrie 2009, de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, in parteneriat cu Asociatia ,,Children's High Level Group", cei doi parteneri au hotarat continuarea si imbunatatirea acestui demers. Astfel, in perioada 1 - 7 noiembrie 2010, se va organiza campania sociala de sprijinire a copiilor aflati in dificultate ,,Saptamana legumelor donate". Aceasta campanie se va desfasura in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC) si va implica voluntarii si coordonatorii din fiecare judet.
       Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii si profesorii din unitatile de invatamant cu privire la situatia dificila in care se afla copiii afectati de lipsa de alimente. 
       Prin acest demers se intentioneaza consolidarea abilitatilor copiilor de a trai impreuna cu ceilalti intr-o societate unita si solidara,  in care conteaza valentele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.
     Campania ,,Saptamana legumelor donate" implica strangerea de legume de catre elevii voluntari implicati in programul Strategia Nationala de Actiune Comunitara (SNAC) si donarea lor familiilor aflate in dificultate sau unor institutii sociale. Cele trei etape ale campaniei sunt:
- identificarea, de catre fiecare inspectorat scolar judetean, a familiilor aflate in dificultate de pe raza judetului;
- prezentareaa cestei campanii, in unitatile scolare, de catre voluntarii SNAC;
- colectarea tuturor donatiilor, constand in legume, la nivelul unitatilor de invatamant implicate in SNAC. Donatiile colectate vor fi dirijate catre familiile aflate in dificultate.
      Inspectoratele scolare vor avea libertatea de a gasi cele mai potrivite modalitati de realizare a obiectivelor campaniei.
      Va multumim pentru implicare si colaborare!"

      Ca urmare a mesajului transmis prin aceasta adresa, in judetul Buzau, voluntarii SNAC, sprijiniti, indrumati si coordonati de reprezentantii ISJ, Inspectorul scolar general, prof. Florina Stoian, si Inspectorul scolar de specialitate, prof. Veronica Trandafir, desfasoara in perioada 01- 07 noiembrie 2010 activitati de donare a legumelor colectate familiilor aflate in dificultate identificate in judetul Buzau, caselor de batrani, altor institutii sociale.
Le multumim tuturor pentru colaborare si sprijin!

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire