duminică, 11 aprilie 2010

Concursul Național ,,Micul Matematician "- Ediția 2010, 16 aprilie, ora 10.00


Foarte important!!!!!!!

Stimate colege,/ Stimați colegi,

     Vineri, 16.04.2010, la ora 10.00, se va desfășura ediția de anul acesta a Concursului Național ,,Micul Matematician ".
     Dascălii din școlile buzoiene, responsabili ai acestui concurs, sunt rugați să se prezinte la I.S.J., Buzău, marți, 13.04.2010, la ora 16.00, pentru a ridica foile de concurs de la președintele Comisiei Județene de Evaluare, inspector școlar, prof. Veronica Trandafir.

     Vă supun atenției materialul de mai jos, foarte important pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a concursului:

REGULAMENT
– Pentru concursul „Micul Matematician 2009-2010“–


1. Concursul Micul matematician este organizat de către Asociaţia InteligenT în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării şi Editura Nomina. Concursul se organizează la nivel naţional pentru elevii claselor II-IV.
2. Pentru familiarizarea elevilor cu probleme tip concursul Micul Matematician, fiecare elev va primi, din partea organizatorului, câte o culegere de teste.
3. Taxa pentru concursul Micul Matematician este de 12,5 lei/ elev.
4. Perioada de înscriere este 10 octombrie 2009 – 28 februarie 2010.
5. Proba de evaluare naţională se va desfăşura în prima săptămână după vacanţa de primăvară, respectiv în ziua de vineri. Concurenţii vor primi foile de concurs într-un plic sigilat, din partea organizatorilor. Acest plic se va trimite, de către organizatori, fiecărui centru de evaluare cu cel mult 7 zile înainte de data concursului.
6. Durata probei scrise va fi de 50 minute.
7. În judeţele/ sectoarele unde numărul de elevi înscrişi este foarte mare, Comisia de evaluare poate să organizeze un test preliminar în luna martie 2010. Este obligatoriu ca testul să fie gratuit, iar problemele să fie selectate din culegerea oferită ca material suport pentru concurs. Problemele trebuie selectate în aşa fel încât să acopere materia predată până la 31 ianuarie 2010.
8. În timpul probei de evaluare, supravegherea elevilor se va realiza de către altă persoană decât cea care predă la clasa respectivă.
9. Foile de concurs (cele pe care le trimite organizatorul) vor fi securizate prin colţ negru, ştampilate cu ştampila şcolii şi vor fi sigilate înaintea ieşirii din sală a elevului. Desigilarea lucrării, înainte de termenul prevăzut, aduce eliminarea elevului din concurs.
10. În ziua examenului, preşedintele comisiei de evaluare din fiecare sector/ judeţ va primi şi un set de indicaţii pentru evaluarea lucrărilor.
11. Intervalul de evaluare a lucrărilor: 5 zile lucrătoare de la data desfăşurării concursului.
12. Afişarea rezultatelor se face la sediul şcolii unde s-a desfăşurat proba de examen.
13. Contestaţiile se primesc de către preşedintele comisiei de evaluare a judeţului. Se admit contestaţii doar la lucrările cuprinse între 0 şi 94 de puncte. Lucrările cuprinse între 95 şi 100 de puncte nu fac obiectul unei contestări.
14. După desecretizare, lucrările care fac obiectul contestaţiei se evaluează de către o comisie din care nu au făcut parte evaluatorii iniţiali. Nota la recorectare rămâne definitivă, fără a se ţine seama de diferenţa în plus sau în minus faţă de nota iniţială.
15. Lucrările care au obţinut un punctaj de peste 90 de puncte vor fi trimise la sediul Asociaţiei InteligenT, iar apoi acestea vor fi retrimise catre Comisia Centrală de Evaluare (OP 5, CP 70, Piteşti, Ghişeul 1).
16. Perioada de trimitere a lucrărilor este de 20-24 mai 2010/ data poştei. Nu sunt acceptate plicuri cu lucrări care nu au data poştei cuprinsă în intervalul sus menţionat.
17. Pentru evitarea erorilor de evaluare, Comisia Naţională va evalua, prin pas aleator câte 5 lucrări din fiecare judeţ.
18. În cazul în care Comisia Naţională constată, la cele 5 lucrări, diferenţe de 1,5 puncte faţă de nota primită din teritoriu toate lucrările elevilor din judeţul respectiv vor fi anulate.
19. Comisia Naţională de Examianare va fi formată din inspectorul general din MEdCI şi alte patru persoane care vor finaliza, propune şi stabili subiectele finale pentru proba de concurs. Comisia de selecţie va fi prezidată de către reprezentantul Ministerului Educaţiei.
20. Centrul de evaluare va fi organizat, la propunerea inspectorului de specialitate,într-o uni¬tate şcolară reprezentativă din judeţul/ sectorul implicat în concurs. Centrul de eva¬luare va asigura numirea evaluatorilor şi a comisiei de contestaţii. După strângerea lucră¬rilor şi a borderourilor cu note, lucrările se vor desecretiza în prezenţa inspectorului de spe¬cialitate sau a preşedintelui Centrului de evaluare.
21. Lucrările corectate şi boderourile se vor păstra o perioadă de 1 an. Ele intră în fondul Fundaţiei InteligenT.
22. Rezultatele finale vor fi puse pe site-urile inspectoratelor şcolare şi pe www.edituranomina.ro.
23. Perioada de premiere 3-9 iunie 2010.
24. Pentru subiecte sunt acceptate propuneri de la învăţători/institutori din toată ţara pe adresa de email redactie.nomina@gmail.com până pe data 10 februarie 2010.
25. Această culegere se va edita de către Editura NOMINA. Autorii cărora li se vor selecta problemele vor fi nominalizaţi pe pagina de garda a volumului. Drepturile de autor vor fi acordate conform contractului colectiv care se va semna între Editura Nomina şi învăţătorii/institutorii propunători.
26. Toţi învăţătorii care participă la evaluarea lucrărilor vor primi o diplomă de participant.
27. Toţi elevii care au primit note de 100 puncte vor fi nominalizaţi în volumul editat de către Editura Nomina şi vor primi diploma de merit a concursului Micul Matematician.
28. Elevii care vor participa la concursul Micul Matematician vor primi câte o diplomă de participant.
29. Pentru cei mai buni matematicieni, elevii care obţin punctaje de 95-100, se vor acorda alte premii. Aceste premii vor fi în valoare totală de 10.000 euro. Premiile se vor da aleator în funcţie de indicii de performanţă pe care îi primeşte judeţul. De exemplu, vor fi premiaţi participanţii care obţin punctajul maxim din judeţul care a obţinut punctajul general cel mai bun. Din acest fond de premiere, organizatorul va premia un număr de 10 elevi, care provin din medii defavorizate, vor obţine un loc într-o tabără şcolară sau echivalentul a 200 de euro/ elev, iar 30 de elevi, care provin din medii defavorizate, vor obţine cărţi şi rechizite în valoare de 100 euro/elev. Selecţia acestor copii se va face de către membrii Comisiei Centrale, pe baza propunerilor comisiilor judeţene, având în vedere următoarele acte:
a. adeverinţă cu veniturile părinţilor;
b. documente referitoare la alte facilităţi acordate elevului în cauză (burse sociale, loc gratuit în tabăra de la şcoală etc.)
c. recomandarea învăţătorului/ institutorului clasei cu privire la calităţile elevului şi dificultăţile materiale/ mediul defavorizat din familie;
d. recomandarea de la inspectorul de specialitate;
e. actele se trimit pe adresa Asociaţia InteligenT până la data de 25 iunie 2010. Adresa este: CP70, OP5, Ghişeul 1 Piteşti sau strada Depozitelor nr. 10 Piteşti, Argeş;
f. nominalizările elevilor se vor transmite inspectorilor de specialitate din judeţele respective. Lista cu elevii premiaţi va fi disponibilă pe site-ul www.edituranomina.ro.
  Toate datele despre acest concurs, respectiv indicatorii de performanţă pot fi folosite de către Inspectoratele Şcolare şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale în evaluarea activităţii cadrelor didactice.


    Iată și numărul de elevi participanți la Concursul Național ,,Micul Matematician"- ediția 2010, din județul Buzău:

1. Centrul de concurs Buzău, format din elevi de la: Grup Școlar Tehnic ,,Sf.Mucenic Sava”, Berca; Grup Școlar C.F.R., Buzău; Liceul Pedagogic ,,Spiru C. Haret”, Buzău; Școala cu Cls.I-VIII ,,Căp. Av. M. Bădulescu”, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII ,,N. Titulescu”, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Nr. 7, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Nr. 11, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Nr. 12, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Nr. 16, Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Bădila, com. Pârscov, jud. Buzău; Liceul Teoretic ,, R. Vlădescu”, Pătârlagele, jud. Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Pietroasele, jud. Buzău;Școala cu Cls. I-VIII Șarânga, com. Pietroasele, jud. Buzău ; Școala cu Cls. I-VIII Rușețu, jud. Buzău; Școala cu Cls. I-VIII Stăncești, com. Vadu- Pașii, jud. Buzău; total: 985 elevi; coordonator al centrului de concurs, inst. Nicușor Lupșan;
2. Centrul de concurs Rm. Sărat, format din elevi de la școlile generale din Rm. Sărat și din apropierea acestuia; total: 222 elevi; coordonator al centrului de concurs, înv. Constantina Stanciu.

Succes tuturor!!!!
Președintele Comisiei Județene de Evaluare,
Inspector școlar, prof. Veronica Trandafir

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire